Receptbeskrivning

Chicken curry

Ingredienser för
600 g kycklingfilé
3 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
3 st chili gröna
3 msk olja
2 tsk curry
2 tsk koriander mald
0.5 krm kardemumma mald
2 msk tomatpure
4 msk ingefära färskriven
4 dl hönsbuljong
2 dl matyoggi
salt och peppar
4 prt ris
4 prt naanabröd
sallad


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skär kycklinglårfilén i bitar Skala lök och vitlök. Skiva löken och riv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilin.
Stek löken sakta i oljan tills den blir mjuk. Lägg i kycklingen och fräs med den i några minuter. Tillsätt de torra kryddorna och låt dem fräsa med någon minut. Rör ner tomatpuré, ingefära och chili, fräs med ytterligare några minuter.
Häll i buljongen och koka sakta ca 15 minuter. Tillsätt yoghurt och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
Servera med ris, naanbröd och sallad.

Visningar: 513
Inlagt 2013-03-23 23:39:02