Receptbeskrivning
Anettes goda champinjonsoppa
Ingredienser
för
1 st gul lök, hackad
2 msk smör
0.5 dl vetemjöl
250 g champinjoner
2 st vitlöksklyftor, finhackade
smör
6 dl vatten
1 dl vitt vin
1 st kycklingbuljongtärning
1 dl vispgrädde
2 st äggulor
150 g rökt lammbog (eller annat kött med rökig s
några rosmarinkvistar
lite riven pepparrot
salt, efter smak
peppar, efter smak
2 msk smör
0.5 dl vetemjöl
250 g champinjoner
2 st vitlöksklyftor, finhackade
smör
6 dl vatten
1 dl vitt vin
1 st kycklingbuljongtärning
1 dl vispgrädde
2 st äggulor
150 g rökt lammbog (eller annat kött med rökig s
några rosmarinkvistar
lite riven pepparrot
salt, efter smak
peppar, efter smak
Beskrivning
1. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta.
2. Lägg i den finhackade löken och låt den bli mjuk.
3. Rör i vetemjölet och häll genast på vatten, buljongtärning och vin.
4. Låt koka upp och låt det sedan fortsätta småputtra medan du skivar och steker på champinjonerna i smör och vitlök.
5. Låt dem få fin gyllene färg.
6. Salta och peppra och ställ dem sedan åt sidan.
7. Hacka köttet i fina små tärningar.
8. Hacka rosmarinen och riv så mycket pepparrot som du vill ha.
9. Nu rör du ihop grädden med äggulorna i en kopp och häller lite av den varma soppvätskan i koppen.
10. När det är utblandat häller du ner äggule/grädd-blandningen i soppan och låter det bara sjuda, inte koka.
11. Häll ned hälften av de stekta chaminjonerna i soppan, häll ned hälften av de rökta köttet och sedan skall du bara smaksätta med salt och peppar.
12. Häll upp soppan, toppa med rökt kött, svamp och pepparrot. Servera!
2. Lägg i den finhackade löken och låt den bli mjuk.
3. Rör i vetemjölet och häll genast på vatten, buljongtärning och vin.
4. Låt koka upp och låt det sedan fortsätta småputtra medan du skivar och steker på champinjonerna i smör och vitlök.
5. Låt dem få fin gyllene färg.
6. Salta och peppra och ställ dem sedan åt sidan.
7. Hacka köttet i fina små tärningar.
8. Hacka rosmarinen och riv så mycket pepparrot som du vill ha.
9. Nu rör du ihop grädden med äggulorna i en kopp och häller lite av den varma soppvätskan i koppen.
10. När det är utblandat häller du ner äggule/grädd-blandningen i soppan och låter det bara sjuda, inte koka.
11. Häll ned hälften av de stekta chaminjonerna i soppan, häll ned hälften av de rökta köttet och sedan skall du bara smaksätta med salt och peppar.
12. Häll upp soppan, toppa med rökt kött, svamp och pepparrot. Servera!
Visningar: 684
Inlagt 2013-03-24 18:50:34

