Receptbeskrivning
Krispig marängtårta med citronkräm
Ingredienser
för
4 st äggvita
2 dl strösocker
3 dl puffat ris
1 tsk smör, till långpannan
4 st äggula
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 st citron, pressad saft
75 g smör
3 dl vispgrädde
1 färska jordgubbar
2 dl strösocker
3 dl puffat ris
1 tsk smör, till långpannan
4 st äggula
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 st citron, pressad saft
75 g smör
3 dl vispgrädde
1 färska jordgubbar
Beskrivning
1. MarängSätt ugnen på 125 grader.
2. Vispa äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt socker och fortsätt vispa till hårt skum.
3. Vänd ned puffat ris i marängen.
4. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en 30 x 40 cm stor långpanna.
5. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme och 20 min.
6. Låt tårtbotten svalna lite i långpannan innan du vända upp den och drar av pappret.
7. CitronkrämLägg allt utom smöret i en kastrull.
8. Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att det inte kokar.
9. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret.
10. Låt krämen kalna.
11. GarneringDela marängbottnen på mitten och lägg citronkrämen emellan.
12. Vispa grädden och bred ovanpå.
13. Dekorera din marängtårta med jordgubbar.
2. Vispa äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt socker och fortsätt vispa till hårt skum.
3. Vänd ned puffat ris i marängen.
4. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en 30 x 40 cm stor långpanna.
5. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme och 20 min.
6. Låt tårtbotten svalna lite i långpannan innan du vända upp den och drar av pappret.
7. CitronkrämLägg allt utom smöret i en kastrull.
8. Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att det inte kokar.
9. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret.
10. Låt krämen kalna.
11. GarneringDela marängbottnen på mitten och lägg citronkrämen emellan.
12. Vispa grädden och bred ovanpå.
13. Dekorera din marängtårta med jordgubbar.
Visningar: 515
Inlagt 2013-03-24 10:01:17

