Receptbeskrivning

Tandoori storbiff med gurksås

Ingredienser för
ingredienser
4 prtioner ris (eller annat gryn)
0.5 dl ströbröd
1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
500 g nötfärs
1 ägg
salt och peppar
2 msk tandoorikrydda
2 msk smör eller margarin
0.5 gurka
1 röd paprika
1.5 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen. Häll ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla några minuter. Blanda i färs, ägg, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och tandoorikrydda. Låt matfettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i färsen och platta ut den till en stor biff ca 18 cm i diameter. Stek på medelvärme ca 5 minuter med lock. Vänd biffen och sätt in i ugnen ca 15 minuter eller tills innetemperaturen är 72°C. Riv gurkan grovt och pressa ur vattnet. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Blanda alltsammans med gräddfil och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Servera biffen ur pannan tillsammans med gurksås och ris. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på kryddan
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, gräddfil och laktosfritt matfett
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget

Visningar: 118
Inlagt 2013-04-14 06:26:30