Receptbeskrivning
Lyxmandelmassa
Ingredienser
för
100 g sötmandel
1.5 dl florsocker, (90 g)
0.25 st vaniljstång
2 msk äggvita, vispad
1.5 dl florsocker, (90 g)
0.25 st vaniljstång
2 msk äggvita, vispad
Beskrivning
1. Skålla mandeln och torka den med hushållspapper. Mal mandeln i mandelkvarn. Blanda den malda mandeln med florsocker och mal en gång till.
2. Skrapa ut frön från vaniljstången och blanda det med mandel- och sockerblandningen.
3. Arbeta in vispad, lätt skummig äggvita. Knåda samman tills massan får fin konsistens. Förvara lufttätt i kylen, håller i upp till 4 veckor.
2. Skrapa ut frön från vaniljstången och blanda det med mandel- och sockerblandningen.
3. Arbeta in vispad, lätt skummig äggvita. Knåda samman tills massan får fin konsistens. Förvara lufttätt i kylen, håller i upp till 4 veckor.
Visningar: 325
Inlagt 2013-03-24 14:14:12

