Receptbeskrivning
			
			
			
			Ungersk gulasch
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							1 kg högrev eller märgpipa 
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 dl paprikapulver
1 köttbuljong
smör att steka i
salt och malen vitpeppar
						
					2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 dl paprikapulver
1 köttbuljong
smör att steka i
salt och malen vitpeppar
Beskrivning
					
						1. Skala och finhacka löken, tärna köttet i 2 x 2 cm stora tärningar och skala och pressa vitlöken.
2. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta när det har fått fin färg. Fräs lök och vitlök i stekpannan tillsammans med tomatpurén. Lägg över det i grytan, pudra över paprikapulver och rör runt. Slå på buljong och låt grytan koka sakta i 1 timme.
3. Kontrollera att köttet är färdigt genom att provsmaka en bit. Krydda med salt och peppar.
					
										2. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta när det har fått fin färg. Fräs lök och vitlök i stekpannan tillsammans med tomatpurén. Lägg över det i grytan, pudra över paprikapulver och rör runt. Slå på buljong och låt grytan koka sakta i 1 timme.
3. Kontrollera att köttet är färdigt genom att provsmaka en bit. Krydda med salt och peppar.
Visningar: 752
Inlagt 2013-03-24 15:56:45
				
					
			





  0 min