Receptbeskrivning
Mjuka vallmobröd
Ingredienser
för
60 g jäst
900 g vetemjöl
50 g smör rumstempererat
25 g socker (2 msk)
25 g havssalt (0.25 dl)
900 g vetemjöl
50 g smör rumstempererat
25 g socker (2 msk)
25 g havssalt (0.25 dl)
Beskrivning
Brödet blir varken blött eller segt om det förvaras färdigbrett i en plastpåse. Brödet kan frysas ogräddat. Ta fram det kvällen innan det ska ätas och låt det tina i kylen. Låt det sedan jäsa i ca 1 timme i rumstemperatur innan det gräddas.
12 portionsbröd
1. Blanda alla ingredienser och arbeta degen i hushållsmaskin i 15 minuter eller för hand minst dubbelt så länge. Degen ska vara ganska styv. Låt den vila i bunken i 30 minuter.
2. Dela degen i tolv delar och rulla varje del till 15 cm långa bröd. Spraya dem lätt med vatten och rulla eller doppa dem i vallmofrön.
3. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 1–1 1/2 timme i rumstemperatur.
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Grädda bröden i ca 10 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna.
Foto: Stefan Wettainen
Recept: Heléne Johansson
Receptet kommer från boken ”Bröd från Brunkebergs bageri”.
12 portionsbröd
1. Blanda alla ingredienser och arbeta degen i hushållsmaskin i 15 minuter eller för hand minst dubbelt så länge. Degen ska vara ganska styv. Låt den vila i bunken i 30 minuter.
2. Dela degen i tolv delar och rulla varje del till 15 cm långa bröd. Spraya dem lätt med vatten och rulla eller doppa dem i vallmofrön.
3. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 1–1 1/2 timme i rumstemperatur.
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Grädda bröden i ca 10 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna.
Foto: Stefan Wettainen
Recept: Heléne Johansson
Receptet kommer från boken ”Bröd från Brunkebergs bageri”.
Visningar: 725
Inlagt 2013-03-25 09:52:42

