Receptbeskrivning

Mjuka vallmobröd

Ingredienser för
60 g jäst
900 g vetemjöl
50 g smör rumstempererat
25 g socker (2 msk)
25 g havssalt (0.25 dl)


  2 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Brödet blir varken blött eller segt om det förvaras färdigbrett i en plastpåse. Brödet kan frysas ogräddat. Ta fram det kvällen innan det ska ätas och låt det tina i kylen. Låt det sedan jäsa i ca 1 timme i rumstemperatur innan det gräddas.

12 portionsbröd

1. Blanda alla ingredienser och arbeta degen i hushållsmaskin i 15 minuter eller för hand minst dubbelt så länge. Degen ska vara ganska styv. Låt den vila i bunken i 30 minuter.

2. Dela degen i tolv delar och rulla varje del till 15 cm långa bröd. Spraya dem lätt med vatten och rulla eller doppa dem i vallmofrön.

3. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 1–1 1/2 timme i rumstemperatur.

4. Sätt ugnen på 200 grader.

5. Grädda bröden i ca 10 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna.

Foto: Stefan Wettainen
Recept: Heléne Johansson
Receptet kommer från boken ”Bröd från Brunkebergs bageri”.

Visningar: 724
Inlagt 2013-03-25 09:52:42