Receptbeskrivning
Ingredienser för
3 dl yoghurt
3 dl vatten
4 msk olivolja
25 g jäst
3 tsk flingsalt
4 dl durumvetemjöl
8 dl vetemjöl special


  1 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
ca 6 stycken

1. Häll i yoghurt, vatten och olja i en kastrull och värm till fingervarmt,
37 grader.

2. Finfördela jästen i en bunke och häll över den ljumma degvätskan.
Rör tills all jäst löst sig. Blanda i salt och de båda mjölsorterna. Degen
skall vara ganska lös och arbetas under ca 10 minuter i köksmaskin. Låt
jäsa i ca 60 minuter.

3. Täck en plåt med bakplåtspapper och stjälp upp degen på plåten,
platta ut degen till en kaka, ca 20x30 cm.

4. Halvera den längs långsidan och dela sedan varje halva i tre lika
stora bitar. Dela på dem försiktigt.

5. Bröden får nu jäsa i ca 30 minuter.

6. Grädda dem sedan i 200 grader i 25 minuter i nedre delen av ugnen.

Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson

Visningar: 150
Inlagt 2013-03-25 10:54:54