Receptbeskrivning
Fisksoppa från skillinge
Ingredienser
för
1 st gul lök
st purjolök
1 st morötter
1 msk smör
1 msk vetemjöl
5 dl fiskbuljong
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
tsk timjan
tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm vitpeppar, malen
400 g torskfilè (eller annan vit fisk)
100 g skalade räkor
st purjolök
1 st morötter
1 msk smör
1 msk vetemjöl
5 dl fiskbuljong
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
tsk timjan
tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm vitpeppar, malen
400 g torskfilè (eller annan vit fisk)
100 g skalade räkor
Beskrivning
Skala och finhacka den gula löken.
Skär purjolök och morot i strimlor och fräs dem tillsammans med löken i smör.
Pudra över mjölet och slå på buljongen lite i taget.
Rör hela tiden så att mjölet inte klumpar sig.
Tillsätt créme fraiche, tomatpurè, timjan, sambal oelek, salt och vitpeppar.
LÃ¥t allt sjuda i ca 10 minuter.
Skär under tiden fisken i kuber (ca 2*2 cm). Lägg fisken i grytan och vänd försiktigt ner den.
LÃ¥t fisken sjuda till den vitnat (ca 3 minuter).
Lägg i räkorna och servera omedelbart med bröd och ost.
Skär purjolök och morot i strimlor och fräs dem tillsammans med löken i smör.
Pudra över mjölet och slå på buljongen lite i taget.
Rör hela tiden så att mjölet inte klumpar sig.
Tillsätt créme fraiche, tomatpurè, timjan, sambal oelek, salt och vitpeppar.
LÃ¥t allt sjuda i ca 10 minuter.
Skär under tiden fisken i kuber (ca 2*2 cm). Lägg fisken i grytan och vänd försiktigt ner den.
LÃ¥t fisken sjuda till den vitnat (ca 3 minuter).
Lägg i räkorna och servera omedelbart med bröd och ost.
Visningar: 639
Inlagt 2013-03-26 05:32:48