Receptbeskrivning

New York blueberry cheesecake

Ingredienser för
300 g digestivekex
150 g smör, smält
600 g philadelphiaost
250 g kesella
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse (maizena)
2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1.5 dl blåbär färska eller frysta


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. krossa kexen fint i en mixer och blanda med det smälta smöret.
3. Tryck ut kexblandingen i en springform, ca 24 cm i diameter.
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter och låt svalna något.
5. Vispa philadelphiaosten och kesellan krämigt i en skål.
6. Tillsätt sockret, majsträrkelsen och vaniljsockret.
7. Rör i ett ägg i taget och sist grädden.
8. Smält chokladen över ett vattenbad och blanda ner i smeten.
9. Häll smeten över bottnen och strö över bläbär.
10. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 min. Täck den med aluminiumfolie när den har blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
11. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 min.

Servera kakan kylskåpskall. Då är den lättare att skära.

Visningar: 269
Inlagt 2013-03-26 07:00:09