Receptbeskrivning
Chokladbiskvier
Ingredienser
för
250 g mandelmassa
1.5 dl strösocker
2 st ekologiska äggvitor
1 st ekologisk äggvita
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st nypa salt
0.5 st citron, saften
250 g smör
125 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 msk kallt espressokaffe
150 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1.5 dl strösocker
2 st ekologiska äggvitor
1 st ekologisk äggvita
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st nypa salt
0.5 st citron, saften
250 g smör
125 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 msk kallt espressokaffe
150 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Beskrivning
1. BottenSätt ugnen på 180 grader.
2. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.
3. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.
5. Smörkräm och doppningBlanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.
6. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.
7. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.
8. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.
9. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.
10. Rör ner kallt espressokaffe.
11. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga.
12. LÃ¥t stelna i kyl eller frys.
13. Smält choklad till doppning i ett vattenbad.
14. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.
2. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.
3. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.
5. Smörkräm och doppningBlanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.
6. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.
7. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.
8. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.
9. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.
10. Rör ner kallt espressokaffe.
11. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga.
12. LÃ¥t stelna i kyl eller frys.
13. Smält choklad till doppning i ett vattenbad.
14. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.
Visningar: 422
Inlagt 2013-03-26 07:02:43

