Receptbeskrivning
Yakiniku
Ingredienser
för
600 g tunt skivad entrecôte
5 msk soja (japansk mörk)
4 msk socker
4 msk finskuren purjolök
1 msk pressad vitlök
1 msk rostade sesamfrön
0.5 msk färsk ingefära
0.5 st päron
1 svartpeppar
1 msk sesamolja
5 msk soja (japansk mörk)
4 msk socker
4 msk finskuren purjolök
1 msk pressad vitlök
1 msk rostade sesamfrön
0.5 msk färsk ingefära
0.5 st päron
1 svartpeppar
1 msk sesamolja
Beskrivning
1. Riv ingefäran och det halva päronet. Blanda alla ingredienser utom sesamoljan. Låt köttet marinera i minst 30 minuter. 2. Stek köttet hastigt i sesamoljan och servera med marinaden som sås. Servera gärna jasminris till.
Visningar: 486
Inlagt 2013-03-26 14:44:33

