Receptbeskrivning
Köttfärssås á la GI
Ingredienser
för
800 g nötfärs
1 st gul lök
2 msk olivolja
1 st morot
2 msk riven rotselleri
1 krossade tomater (500 g)
1 dl rött matlagningsvin
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
2 msk olivolja
1 st morot
2 msk riven rotselleri
1 krossade tomater (500 g)
1 dl rött matlagningsvin
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
2 st vitlöksklyftor
Beskrivning
1. Skala och hacka löken. Skala och riv morot och rotselleri.
2. Fräs löken i olja i en stekpanna och lägg över i en gryta.
3. Fräs köttfärsen i samma panna som löken under omrörning tills den är jämnt grynig. Lägg över i grytan.
4. Tillsätt tomatkross, vin, tomatpuré, morot och selleri. Koka på svag värme med locket på glänt i 15-20 minuter.
5. Pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar.
2. Fräs löken i olja i en stekpanna och lägg över i en gryta.
3. Fräs köttfärsen i samma panna som löken under omrörning tills den är jämnt grynig. Lägg över i grytan.
4. Tillsätt tomatkross, vin, tomatpuré, morot och selleri. Koka på svag värme med locket på glänt i 15-20 minuter.
5. Pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar.
Visningar: 868
Inlagt 2013-03-28 06:42:06