Receptbeskrivning

Kycklingfilé, fylld, med svamp och getost

Ingredienser för
4 st kycklingfiléer
2 msk smör
1.5 krm salt
0.25 krm peppar, nymald
2 st schalottenlökar
150 g svamp, färsk, se ovan eller 20 g torkad
1 krm salt
0.5 krm peppar
3 st basilikablad, grovhackade
50 g get-, feta- eller brieost
4 st vitlöksklyftor
2 msk smör
150 g svamp, se ovan
2 dl rödvin
1 msk kycklingfond, bong, koncentrerad
1 dl vatten
1 krm salt
0.5 krm peppar
2 msk smör
2 msk bladpersilja, strimlad
800 g mandelpotatis
2 dl matlagningsgrädde
1 msk smör
2 krm salt
1 krm peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Potatispuré: Skala och koka potatisen mjuk. Häll av kokvattnet och ånga av potatisen. Pressa eller kör med elvisp och arbeta in grädde, smör, salt och peppar.
2. Kyckling: Sätt ugnen på 150°. Hacka och fräs schalottenlök i 1 msk smör tillsammans med hackad svamp, den torkade först blötlagd 30 min, och basilika. Krydda och se till att den mesta vätskan försvinner under stekningen. Låt svalna.
3. Skär bort kanten på getosten, skär osten i små tärningar och blanda med svamp och lök.
4. Bryn kycklingfiléerna i 1 msk smör runt om, salta och peppra och låt svalna.
5. Skär en ficka i varje kycklingfilé och fyll med svamp/ost. Vira in varje filé i ett foliepaket, vrid till ändarna som en smällkaramell. Vid servering sätt in paketen mitt i ugnen ca 12 minuter att steka till 65° innertemperatur.
6. Sås: Vitlöksklyftorna skalas och skivas och steks ganska länge i smör med hackad svamp så att de får ordentlig färg.
7. Slå på rödvin, kycklingfond och vatten och koka ihop tills 2 1/2 dl återstår. Smaka av med salt och peppar och blanka mot slutet av med smörklickar under kraftig vispning. Lägg i persilja.
8. Ta bort folien och dela gärna varje kycklingfilé mitt itu. Servera med potatispuré och sås.

Visningar: 858
Inlagt 2013-03-28 09:07:42