Receptbeskrivning

Marsipanpotäter

Ingredienser för
ingredienser
200 g sötmandel
3.5 dl florsocker (3.5 dl motsvarar ca 200 g)
2 tsk rosenvatten eller vanligt vatten
1 tsk vatten
ev 1 msk rom eller amarettolikör
kakao att pudra över


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skålla och skala mandeln. Mal den i mandelkvarn eller mixa fint i en liten matberedare. Sikta florsockret i en bunke. Blanda väl med mandel, rosenvatten, vatten och ev rom. Tillsätt mer vatten om det behövs. Täck med plastfolie. Låt vila i kylen minst 1 timme. Forma små potatisar av marsipanen. Pudra dem lätt med kakao runt om och skaka dem i handen så att de blir vackert "jordiga". För alla Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 361
Inlagt 2013-03-29 13:38:30