Receptbeskrivning

Kycklingtempanadas med advokadosalsa

Ingredienser för
ingredienser
kycklingempanadas
1 gul lök
1 förp hela tomater (à 400 g)
500 g kycklingfärs
1 msk olja
1 msk chilipulver (gärna anchochili)
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk oregano
salt och peppar
600 g färsk kyld pizzadeg
1 ägg
avokadosalsa
1 rödlök
1 avokado
2 tomater
1 lime
2 tsk chilipulver (gärna anchochili)
2 tsk olivolja


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200˚C. Kycklingempanadas: Skala och hacka löken. Låt tomaterna rinna av. Stek lök och färs i oljan i en stekpanna. Lägg ner tomaterna och krossa dem lite med en stekspade. Rör ner de torra kryddorna, låt allt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rulla ut pizzadegen och skär den i 8 lika stora fyrkanter (för 4 port).  Fördela fyllningen på degen. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg. Vik ihop dem till trekanter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med resten av ägget och strö på lite paprikapulver Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Avokadosalsa: Skala och hacka löken. Dela, kärna och gröp ur avokadon och skär den i bitar. Tärna tomaterna smått och blanda dem med lök och avokado. Pressa över limesaften och krydda med chilipulver, olivolja och salt. Servera pirogerna med avokadosalsan. För alla Fri från latos och mjölkprotein. Läs ingrediensförteckningen på pizzadegen.
Gör äggfri: pensla med vatten.
Gör glutenfri: gör egen pizzadeg med glutenfri mix.

Visningar: 305
Inlagt 2013-03-29 14:39:31