Receptbeskrivning
Enkel mockatårta
Ingredienser
för
3 st ägg
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
100 g osaltat smör
1 dl vispgrädde
0.5 dl kokosnötsmjöl
2 dl malda hasselnötter
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver
3 st äggulor
3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
0.5 tsk vaniljpulver
3 tsk snabbkaffepulver
1.5 dl vispgrädde
225 g osaltat smör, mjukt
rå choklad
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
100 g osaltat smör
1 dl vispgrädde
0.5 dl kokosnötsmjöl
2 dl malda hasselnötter
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver
3 st äggulor
3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
0.5 tsk vaniljpulver
3 tsk snabbkaffepulver
1.5 dl vispgrädde
225 g osaltat smör, mjukt
rå choklad
Beskrivning
1. TårtbottenVispa ägg och sötning pösigt.
2. Smält smöret tillsammans med grädden.
3. Häll ner smörgrädden i äggsmeten och vispa.
4. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll sedan ner det i smeten.
5. Smöra och bröa (pofiber) en springform, cirka 24 cm i diameter, eller kläm fast ett bakplåtspapper.
6. Häll smeten i formen.
7. Grädda i 175 grader i 10–15 minuter.
8. Låt svalna och dela sedan kakan i två bottnar.
9. MockakrämVispa ihop äggulor, sötning, vaniljpulver, snabbkaffepulver och grädde i en kastrull.
10. Sjud det hela under ständig omrörning tills krämen tjocknar.
11. Obs! Den får ej koka.
12. Ta bort från värmen och låt svalna lite.
13. Rör ner smöret lite i taget.
14. Ställ krämen kallt, rör då och då.
15. Krämen tjocknar ju kallare den blir.
16. Bred 1/3 av krämen mellan bottnarna och resten ovanpå tårtan.
17. Grovriv råchoklad och strö över. Förvara tårtan kallt.
2. Smält smöret tillsammans med grädden.
3. Häll ner smörgrädden i äggsmeten och vispa.
4. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll sedan ner det i smeten.
5. Smöra och bröa (pofiber) en springform, cirka 24 cm i diameter, eller kläm fast ett bakplåtspapper.
6. Häll smeten i formen.
7. Grädda i 175 grader i 10–15 minuter.
8. Låt svalna och dela sedan kakan i två bottnar.
9. MockakrämVispa ihop äggulor, sötning, vaniljpulver, snabbkaffepulver och grädde i en kastrull.
10. Sjud det hela under ständig omrörning tills krämen tjocknar.
11. Obs! Den får ej koka.
12. Ta bort från värmen och låt svalna lite.
13. Rör ner smöret lite i taget.
14. Ställ krämen kallt, rör då och då.
15. Krämen tjocknar ju kallare den blir.
16. Bred 1/3 av krämen mellan bottnarna och resten ovanpå tårtan.
17. Grovriv råchoklad och strö över. Förvara tårtan kallt.
Visningar: 1236
Inlagt 2013-03-29 14:20:00

