Receptbeskrivning

Mintkyssar

Ingredienser för
6 dl socker
2 dl vatten
2 msk glykos
15 pepparmintsolja
80 g smät choklad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Smält socker, vatten och glykos. Använd gärna en termometer och en kopparkastrull så går det snabbare att komma upp i rätt temperatur; 120 grader.
2. Tillsätt pepparmintsolja och häll ut massan på bakplåtspapper, stenhäll eller silikonduk. Rör runt så att det kommer in luft i smeten. Den ska bli grynig.
3. Värm sedan massan igen i vattenbad. Klicka upp mintkyssar på stenhäll eller bakplåtspapper.
4. Smält chokladen i en skål ovanför ett vattenbad. Gör små klickar i mitten på varje sockerplatta. Låt stelna.

Visningar: 243
Inlagt 2013-03-29 14:21:56