Receptbeskrivning

Liméfile

Ingredienser för
500 g fläskfilé(er)
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 msk kalvfond
1 tsk sambal oelek (max 1 tsk)
1 tsk äkta soja
1 msk honung
1 st lime
matfett


  25 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skär köttet i skivor. Bryn i smör och salta. Om det blir för mycket kött på en gång i stekpannan, bryn då i omgångar.

Lägg över det brynta köttet på ett fat.

Pressa limen och rör ihop saften med vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta.

Lägg i köttet och låt det puttra ca 5-8 minuter.

Servera med ugnsstekt potatis

Visningar: 377
Inlagt 2011-03-30 20:00:29