Receptbeskrivning
Vaniljpannacotta
P D via Tasteline.com
Ingredienser
för
1.5 st gelatinblad
2.5 dl becel mat 15 %
1.5 msk strösocker
0.5 st vaniljstång
blåbär
hallon
2.5 dl becel mat 15 %
1.5 msk strösocker
0.5 st vaniljstång
blåbär
hallon
Beskrivning
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 minuter.
Koka upp Becel Mat, socker och vaniljstång i en kastrull. Lägg på lock och sätt åt sidan och låt det dra ca 10 minuter.
Ta bort vaniljstången från blandningen.
Krama ur gelatinbladen och låt de smälta i den varma grädden.
Fördela blandningen i små vattensköljda portionsglas.
Låt stå kallt att stelna i kylen ca 3 timmar.
Servera med färska bär t ex som blåbär och hallon.
Näringsvärde per portion med Becel Mat 15 %
Energi: 256 kcal
Fett: 19 g
Mättat fett: 3,8 g
Omättat 5,6 g
Fleromättat: 9,4 g
Näringsvärde per portion med Vispgrädde 40 %
Energi: 523 kcal
Fett: 50 g
Mättat fett: 36,6 g
Omättat 12,5 g
Fleromättat: 1 g
Koka upp Becel Mat, socker och vaniljstång i en kastrull. Lägg på lock och sätt åt sidan och låt det dra ca 10 minuter.
Ta bort vaniljstången från blandningen.
Krama ur gelatinbladen och låt de smälta i den varma grädden.
Fördela blandningen i små vattensköljda portionsglas.
Låt stå kallt att stelna i kylen ca 3 timmar.
Servera med färska bär t ex som blåbär och hallon.
Näringsvärde per portion med Becel Mat 15 %
Energi: 256 kcal
Fett: 19 g
Mättat fett: 3,8 g
Omättat 5,6 g
Fleromättat: 9,4 g
Näringsvärde per portion med Vispgrädde 40 %
Energi: 523 kcal
Fett: 50 g
Mättat fett: 36,6 g
Omättat 12,5 g
Fleromättat: 1 g
Visningar: 658
Inlagt 2012-01-19 16:43:51

