Receptbeskrivning

Stekt, panerad rödspätta med rotsakspytt

Ingredienser för
600 g rödspättafiléer
salt och malen vitpeppar
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
smör till stekning
till servering:
4 citronskivor
4 dillvippor
rotsakspytt:
1 morot
1 röd paprika
1 purjolök
1 zucchini
6 potatisar
salt och malen vitpeppar
olja att steka i


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Rotsakspytt: Skala morot och potatis. Tärna morot, paprika, zucchini och potatis smått. Strimla purjolöken i fina strimlor. Stek potatisen tills den är nästan mjuk. Tillsätt purjolök, paprika, zucchini och morot. Fräs ytterligare en stund. Krydda med salt och peppar.
2. Panerad fisk: Häll upp mjölet i en djup tallrik. Käck äggen och vispa upp dem med lite vatten och häll över i en annan djup tallrik. Sikta ströbrödet i en tredje tallrik. Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Panera fisken genom att doppa den först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd. Stek fisken i smör.
3. Garnera fisken med en citronskiva och dill och servera pytten till.

Visningar: 722
Inlagt 2013-03-30 16:42:28