Receptbeskrivning

Wallenbergare på fisk

Ingredienser för
400 g sejfilé, fryst, halvtinad
2.5 tsk salt, (1 tsk + 1,5 tsk)
2 krm vit- eller svartpeppar, (1 krm + 1 krm)
1 dl matlagningsgrädde
2 msk dill, hackad
0.5 dl ströbröd
2 msk smör, (1 msk + 1 msk)
600 g mjölig potatis
2 dl mjölk
300 g gröna ärter
2 msk smör


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär fiskblocket i små bitar. Mixa tillsammans med salt, peppar, matlagningsgrädde och dill. 2. Forma 8 biffar, vänd dem i ströbröd. Stek biffarna i 1 msk smör på medelvärme 4–5 min per sida. 3. Skala och koka potatisen mjuk. Stöt eller mosa den tillsammans med 1 msk smör och mjölken. Salta och peppra. Servera med gröna ärter och lite smält smör. 

Visningar: 624
Inlagt 2013-03-30 16:45:28