Receptbeskrivning

Fisk med frasigt täcke

Ingredienser för
500 g fiskfile färsk eller fryst
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk vatten
100 g smör
1 tsk paprikapulver
1 st gul lök
1 dl ströbröd
1 dl persilja hackad
1 dl lagrad ost riven


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skölj de färska fiskfiléerna och skär dem eventuellt i bitar. Fryst fiskblock tinas något och skärs i 2
centimeter tjocka skivor. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta, peppra och häll på
vattnet. Täck med aluminiumfolie och ugnskoka fisken cirka 10 minuter.
Smält smör eller margarin i en kastrull. Krydda med paprikapulver. Fräs löken i fettet. Rör ner
ströbröd, hackad persilja och riven ost. Ta ut formen ur ugnen och fördela brödblandningen över
fisken.
Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter tills gratängen fått fin färg. Servera med råris,
potatismos eller kokt potatis och gärna en tomatsallad.

Visningar: 620
Inlagt 2013-03-30 17:01:41