Receptbeskrivning
Strömming med senapssås
Ingredienser
för
600 g strömmingsfilé, färsk
1.25 tsk salt
2 krm vitpeppar
0.75 dl dill, finhackad
1 dl rågmjöl, grovt
4 msk smör, till stekning
1 msk smör
1 st schalottenlök, finhackad
0.5 msk senapsfrön, gula
2.5 dl matlagningsgrädde
1.5 msk dijonsenap
1 krm salt
0.5 dl dill, finhackad
kokt potatis eller potatismos, ärtskott
1.25 tsk salt
2 krm vitpeppar
0.75 dl dill, finhackad
1 dl rågmjöl, grovt
4 msk smör, till stekning
1 msk smör
1 st schalottenlök, finhackad
0.5 msk senapsfrön, gula
2.5 dl matlagningsgrädde
1.5 msk dijonsenap
1 krm salt
0.5 dl dill, finhackad
kokt potatis eller potatismos, ärtskott
Beskrivning
1. Lägg ut strömmingarna med skinnsidan nedåt och strö på salt, peppar och finhackad dill. Lägg därefter ihop dem två och två med skinnet utåt. Vänd dem i rågmjöl och stek dem i smör på medelgod värme cirka 2-3 minuter på varje sida.
2. Sås: Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök och senapsfrön ca 1 min. Tillsätt grädde och senap och låt koka ca 1 min. Smaka av med salt och finhackad dill.
3. Servera strömmingarna nystekta med varm sås och nykokt potatis eller potatismos.
2. Sås: Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök och senapsfrön ca 1 min. Tillsätt grädde och senap och låt koka ca 1 min. Smaka av med salt och finhackad dill.
3. Servera strömmingarna nystekta med varm sås och nykokt potatis eller potatismos.
Visningar: 482
Inlagt 2013-03-30 17:02:28

