Receptbeskrivning

Rosarandig moussetårta

Ingredienser för
5 st gelatinblad
500 g jordgubbar
3 st äggula(or)
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 st äggula(or)


  4 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
10 bitar

1. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
2. Mixa jordgubbarna till en slät puré.
3. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Vispa grädden lös för sig.
4. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen,
lägg i dem och smält dem på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten
av jordgubbspurén. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan
grädden.
5. Häll smeten i en form med löstagbar kant. Ställ formen i frysen minst
fyra timmar. Efter ca tre timmar kan du bre på den vita chokladmoussen.
6. Vispa grädden, smält den vita chokladen över vattenbad. Vispa upp
äggulorna och tillsätt den smälta chokladen lite i taget. Rör ner lite av grädden,
blanda sedan med resten av grädden. Bred vita chokladmoussen på
jordgubbsmoussen och frys en timma till. Garnera med hallon eller jordgubbar.

Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson

Visningar: 303
Inlagt 2012-01-19 17:45:00