Receptbeskrivning
Räksallad med avokadodip och tortillachips
Ingredienser
för
1 cocktailtomater, röda
10 gurka
0.5 st röd lök(ar)
1 st röd paprika
1 blandad sallad
1 dl limefrukt(er) saften
1 dl grekisk yoghurt
0.5 st vitlöksklyfta(or)
salt
10 gurka
0.5 st röd lök(ar)
1 st röd paprika
1 blandad sallad
1 dl limefrukt(er) saften
1 dl grekisk yoghurt
0.5 st vitlöksklyfta(or)
salt
Beskrivning
1. Halvera tomaterna, skär gurkan och rödlöken i tunna skivor, skär paprikan i bitar. Blanda med räkorna och salladen.
2. Skär avokado i några stora bitar och lägg i en mixer. Pressa över limesaft och tillsätt yoghurt, pressad vitlök. Krydda med chiliflakes och lite salt. Mixa till en slät dip och smaka om det behövs mer salt. Servera salladen med dip och tortillachips.
Recept: Mia Troberg Elonq
Rekvisita: Duka
Näringsinnehåll:
Kalorier: 269 kcal
Kolhydrater: 10 g
Protein: 26 g
Fett: 14 g
Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet
2. Skär avokado i några stora bitar och lägg i en mixer. Pressa över limesaft och tillsätt yoghurt, pressad vitlök. Krydda med chiliflakes och lite salt. Mixa till en slät dip och smaka om det behövs mer salt. Servera salladen med dip och tortillachips.
Recept: Mia Troberg Elonq
Rekvisita: Duka
Näringsinnehåll:
Kalorier: 269 kcal
Kolhydrater: 10 g
Protein: 26 g
Fett: 14 g
Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet
Visningar: 524
Inlagt 2013-03-30 20:17:32

