Receptbeskrivning
En mustig och krämig soppa
Ingredienser
för
500 g färska champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 st buljongtärning
4 dl mjölk
1-2 schalottenlökar
1 dl grädde
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk bladpersilja, grovt hackad
6 dl vatten
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 st buljongtärning
4 dl mjölk
1-2 schalottenlökar
1 dl grädde
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk bladpersilja, grovt hackad
6 dl vatten
Beskrivning
1. Skiva champinjonerna och skala och finhacka löken.
2. Fräs svampen och löken i smör i en kastrull.
3. Strö över mjölet och rör om.
4. Häll i vattnet och buljongen.
5. LÃ¥t koka i ca 10 min.
6. Tillsätt mjölken och grädden.
7. Smaksätt med salt och peppar.
8. Låt soppan koka på svag värme ytterligare 5 min.
9. Strö över persilja och servera varm.
2. Fräs svampen och löken i smör i en kastrull.
3. Strö över mjölet och rör om.
4. Häll i vattnet och buljongen.
5. LÃ¥t koka i ca 10 min.
6. Tillsätt mjölken och grädden.
7. Smaksätt med salt och peppar.
8. Låt soppan koka på svag värme ytterligare 5 min.
9. Strö över persilja och servera varm.
Visningar: 506
Inlagt 2013-03-30 20:30:11

