Receptbeskrivning
Amerikanska cookies
Ingredienser
för
Beskrivning
Cirka 15-18 st
125 gram smör
100 gram strösocker
110 gram farinsocker strö
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
190 gram vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
125 gram valfria favoritnötter, M&Ms eller nonstop
175 gram chokladknappar eller hackad mörk choklad
Värm ugnen till 175 grader Celsius
Väg upp smöret i en vispskål och stoppa in i micron, kör 10 sekunder på högsta effekt.
Mät upp socker och farinsocker i smörskålen, häll i spriten och vispa ihop tills allt är väl blandat.
Vispa ner ägget.
Blanda mjöl, bikarbonat, salt, choklad, vaniljsocker och nötter och blanda ner det i smörsmeten. Vispa till smeten är jämnt fördelad, inte mer.
Klicka ut på en bakplåtsklädd plåt, gärna med en glasskopa. Rulla snabbt ihop till bollar och tryck till lätt med handflatan på varje bit. De flyter ut en hel del, så det brukar vara lagom att grädda 9 stycken på varje plåt. Om du vill spara och frysa ner degbollar, gör samma sak, men lägg ner bollarna i en burk.
Baka av i mitten av ugnen i cirka 10-12 min, kanterna ska vara ljust bruna.
Låt kakorna svalna på plåten, servera helst samma dag eller frys in i en lufttät behållare.
125 gram smör
100 gram strösocker
110 gram farinsocker strö
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
190 gram vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
125 gram valfria favoritnötter, M&Ms eller nonstop
175 gram chokladknappar eller hackad mörk choklad
Värm ugnen till 175 grader Celsius
Väg upp smöret i en vispskål och stoppa in i micron, kör 10 sekunder på högsta effekt.
Mät upp socker och farinsocker i smörskålen, häll i spriten och vispa ihop tills allt är väl blandat.
Vispa ner ägget.
Blanda mjöl, bikarbonat, salt, choklad, vaniljsocker och nötter och blanda ner det i smörsmeten. Vispa till smeten är jämnt fördelad, inte mer.
Klicka ut på en bakplåtsklädd plåt, gärna med en glasskopa. Rulla snabbt ihop till bollar och tryck till lätt med handflatan på varje bit. De flyter ut en hel del, så det brukar vara lagom att grädda 9 stycken på varje plåt. Om du vill spara och frysa ner degbollar, gör samma sak, men lägg ner bollarna i en burk.
Baka av i mitten av ugnen i cirka 10-12 min, kanterna ska vara ljust bruna.
Låt kakorna svalna på plåten, servera helst samma dag eller frys in i en lufttät behållare.
Visningar: 250
Inlagt 2013-03-31 21:12:13

