Receptbeskrivning

kladdkaka i cookiesformar

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
24 st
200 gram Marabou mörk choklad (eller annan choklad med ca 45% kakaohalt)
1/2 tsk vaniljpulver (alt 1 tsk vaniljsocker)
1 1/2 msk starkt kaffe
2 1/2 dl KRAV-vetemjöl
1/2 dl fairtrade kakao
1 tsk bakpulver
1/2 dl flytande smör (alt rumstempererat smör)
1 1/4 dl brun farin strö
1 1/4 dl strösocker
2 KRAV-ägg
en nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka kaffe och låt svalna.
Bryt chokladen i bitar och micra den på medelhög värme tills den smält, rör om var 30:e sekund.
Blanda mjöl, vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljpulver och salt i en skål.
Vispa ägg och socker (farin och strö) i en bunke tillsammans med smöret med elvisp tills det är pösigt. Blanda i äggen ett och ett. Sänk hastigheten och klicka i chokladen lite i taget. Blanda i kaffet och blanda tills det är slätt.
Sikta (t.ex. genom en hålsil) i mjölblandningen och kör på lägsta hastigheten med elvispen.
Låt smeten vila i tio minuter.
Klicka ut smeten på två bakpappersklädda plåtar, 12 kakor på varje plåt. En dryg matsked smet per kaka är lagom.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter (välj den kortare tiden om du har en varm ugn).
Låt svalna och förvara i burk.

Visningar: 179
Inlagt 2013-03-31 23:13:52