Receptbeskrivning

Kladdkaka i cookiesformat

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Kladdkaka i cookiesformat – precis så gott som det låter! Sega inuti och kripsiga utanpå och helt galet goda!
Receptet är ett något modifierat recept från tidningen Buffé.
Kladdkakecookies
24 st
200 gram Marabou mörk choklad (eller annan choklad med ca 45% kakaohalt)
1/2 tsk vaniljpulver (alt 1 tsk vaniljsocker)
1 1/2 msk starkt kaffe
2 1/2 dl KRAV-vetemjöl
1/2 dl fairtrade kakao
1 tsk bakpulver
1/2 dl flytande smör (alt rumstempererat smör)
1 1/4 dl brun farin strö
1 1/4 dl strösocker
2 KRAV-ägg
en nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka kaffe och låt svalna.
Bryt chokladen i bitar och micra den på medelhög värme tills den smält, rör om var 30:e sekund.
Blanda mjöl, vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljpulver och salt i en skål.
Vispa ägg och socker (farin och strö) i en bunke tillsammans med smöret med elvisp tills det är pösigt. Blanda i äggen ett och ett. Sänk hastigheten och klicka i chokladen lite i taget. Blanda i kaffet och blanda tills det är slätt.
Sikta (t.ex. genom en hålsil) i mjölblandningen och kör på lägsta hastigheten med elvispen.
Låt smeten vila i tio minuter.
Klicka ut smeten på två bakpappersklädda plåtar, 12 kakor på varje plåt. En dryg matsked smet per kaka är lagom.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter (välj den kortare tiden om du har en varm ugn).
Låt svalna och förvara i burk.

Visningar: 189
Inlagt 2013-03-31 23:14:41