Receptbeskrivning

Morotsbröd med honung

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
5 dl sojamjölk
50 g jäst
0,5 dl rapsolja
2-3 stora finrivna morötter
1 tsk salt
1 tsk honung
8-10 dl vetemjöl special
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
0,5 dl hela linfrön
R
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tilll 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt därefter olja, finrivna morötter, honung och salt. Tillsätt mjölet, våga låt degen vara kletig! Arbeta degen väl. Låt jäsa i 30 minuter.
Klä en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut degen i pannan (strö över lite mjöl så går det enklare). Nagga degen och skär den försiktigt i rutor. Låt jäsa i 30 minuter och grädda därefter i ugnen i ca 15 min på 220 grader.
Låt det gräddade brödet kallna under bakduk. Lyft efter en stund ut det ur långpannan och lägg det på ett kallt ugnsgaller, så slipper du ev kondens på undersidan.

Visningar: 413
Inlagt 2013-03-31 23:18:07