Receptbeskrivning
Limecurd
Ingredienser
för
Beskrivning
Lime curd
En suveränt god lime curd som dessutom är hemgjord.
Ingredienser
6 st lime
1.5 dl strösocker
50 g smör
2 msk majsstärkelse
2 st ekologiska ägg
2 st ekologiska äggulor
Gör så här
Riv skal och blanda med saft från fyra limefrukter.
Koka upp limesaft, limeskal, strösocker och smör.
Sila vätskan.
Blanda ut majsstärkelse med saften från de två resterande limefrukterna och rör ner i den varma vätskan.
Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar.
Häll över krämen i en ren burk eller skål och låt svalna.
eller detta receptet!
finrivet skal och saft från 2 stora limefrukter
1 + 1 dl socker
100 g smör
2 ägg
Koka upp limeskal och saft med 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna. Vispa ägg och resten av sockret poröst och blanda med limekrämen. Låt sjuda på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Häll upp på rena burkar. Låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp. (Hållbarhet 10-12 dagar.)
En suveränt god lime curd som dessutom är hemgjord.
Ingredienser
6 st lime
1.5 dl strösocker
50 g smör
2 msk majsstärkelse
2 st ekologiska ägg
2 st ekologiska äggulor
Gör så här
Riv skal och blanda med saft från fyra limefrukter.
Koka upp limesaft, limeskal, strösocker och smör.
Sila vätskan.
Blanda ut majsstärkelse med saften från de två resterande limefrukterna och rör ner i den varma vätskan.
Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar.
Häll över krämen i en ren burk eller skål och låt svalna.
eller detta receptet!
finrivet skal och saft från 2 stora limefrukter
1 + 1 dl socker
100 g smör
2 ägg
Koka upp limeskal och saft med 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna. Vispa ägg och resten av sockret poröst och blanda med limekrämen. Låt sjuda på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Häll upp på rena burkar. Låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp. (Hållbarhet 10-12 dagar.)
Visningar: 272
Inlagt 2013-03-31 21:20:53

