Receptbeskrivning

Kladdkaka med smak av apelsin

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
150 gram vit choklad
150 gram smör
3 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
Saft och finrivet skal av en halv apelsin
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
Smält smöret och rör ner den vita chokladen. Låt den smälta och ta av kastrullen från värmen.
Blanda mjölet, bakpulvret och vaniljsockret. Rör ner mjölblandningen och chokladmixen i äggsmeten och rör försiktigt tills allt är blandat. Rör inte för mycket, bara tills det precis har blandats.
Smörj och bröa en kakform med löstagbar botten. Här är det gott att använda kokos.
Häll smeten i formen och grädda i 25-30 minuter. Känn efter med sticka, tiden är mindre viktig. Den ska vara kladdig i mitten och fast vid kanterna.
Servera med lättvispad grädde och färska bär.

Visningar: 160
Inlagt 2013-03-31 23:21:47