Receptbeskrivning
Citronkladdkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Citronkladdkaka
150 gram mjölkfritt smör
1 st citron
2 KRAV-ägg
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl KRAV-vetemjöl
2-3 digestivekex
Sätt ugnen på 150 grader.
Smöra formen. Mortla digestivekex och bröa formen med dessa. Eller bröa med cocosflingor!
Smält smöret och låt svalna.
Tvätta citronen noga och torka den. Riv citronskalet, ta bara med det yttersta och inte det vita. Dela citronen och pressa ut saften, gärna med citruspress så du får ut all juice.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt vaniljpulver, citronskal och citronsaft och blanda till en jämn smet.
Sikta i vetemjölet, vispa med elvispen på lägsta hastighet. Tillsätt smöret och vispa till en jämt smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när du sticker med provsticka.
Låt kakan svalna och servera med en klick grädde.
150 gram mjölkfritt smör
1 st citron
2 KRAV-ägg
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl KRAV-vetemjöl
2-3 digestivekex
Sätt ugnen på 150 grader.
Smöra formen. Mortla digestivekex och bröa formen med dessa. Eller bröa med cocosflingor!
Smält smöret och låt svalna.
Tvätta citronen noga och torka den. Riv citronskalet, ta bara med det yttersta och inte det vita. Dela citronen och pressa ut saften, gärna med citruspress så du får ut all juice.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt vaniljpulver, citronskal och citronsaft och blanda till en jämn smet.
Sikta i vetemjölet, vispa med elvispen på lägsta hastighet. Tillsätt smöret och vispa till en jämt smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när du sticker med provsticka.
Låt kakan svalna och servera med en klick grädde.
Visningar: 326
Inlagt 2013-03-31 21:22:32

