Receptbeskrivning
Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Mangokaka
50 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 citron, rivet skal
2 mango
0,5 dl kokosflingor
Till formen:
25 g smör
Gör så här
Ugn: 175º
Smörj och bröa en rund bakform , gärna en springform med löstagbara kanter, som rymmer cirka 2 liter. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Tillsätt smör- och mjölkblandningen, den får gärna vara varm, mjöl blandat med bakpulver och rivet citronskal. Häll smeten i formen. Skala mangorna och skär dem i avlånga bitar. Lägg bitarna i kaksmeten, strö över kokosflingorna och hyvla över smör.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt kakan svalna lite innan du tar ut den ur formen.

Visningar: 1171
Inlagt 2013-03-31 21:25:23