Receptbeskrivning
Müsli
Ingredienser
för
Beskrivning
Müsli
När jag gör Müsli måste jag vara snabb att gömma undan den, eller göra en väldigt stor sats. Alla utom Ludvig, surprise surprise, älskar den. Müsli, skivad banan och kall mjölk är en riktig höjdare. Funkar även bra med grekisk yoghurt, banan och honung. Rena efterrätten faktiskt.
I en sådan här müsli kan innehållet variera, beroende på vilka fröer, nötter och gryn jag har hemma. Jag brukar bara hålla mängderna med vätska vs. torrvaror.
Superdupergod och nyttig müsli
2 1/2 dl dinkelflingor
2 1/2 dl fiberhavregryn
1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 1/2 dl kokosflingor
2 dl hackade cashewnötter och valnötter (valfria nötter fungerar)
2 dl torkade blåbär (valfria torkade bär och frukter)
2 1/2 dl vatten
1/2 dl honung
2 msk rapsolja
Blanda vatten med olja och honung.
Blanda de övriga ingredienserna, utom russinen och gojibären. Häll i honungsvattnet och blanda runt. Häll blandningen på en bakplåtsbeklädd plåt och sätt in i ugnen på 200 grader. Muslin ska vara inne i ugnen i ca. 30 minuter, men var femte minut måste det röras om i blandningen så den inte bränns.
Ta sedan ut och låt svalna. När muslin kallnat ska de torkade blåbären blandas i.
När jag gör Müsli måste jag vara snabb att gömma undan den, eller göra en väldigt stor sats. Alla utom Ludvig, surprise surprise, älskar den. Müsli, skivad banan och kall mjölk är en riktig höjdare. Funkar även bra med grekisk yoghurt, banan och honung. Rena efterrätten faktiskt.
I en sådan här müsli kan innehållet variera, beroende på vilka fröer, nötter och gryn jag har hemma. Jag brukar bara hålla mängderna med vätska vs. torrvaror.
Superdupergod och nyttig müsli
2 1/2 dl dinkelflingor
2 1/2 dl fiberhavregryn
1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 1/2 dl kokosflingor
2 dl hackade cashewnötter och valnötter (valfria nötter fungerar)
2 dl torkade blåbär (valfria torkade bär och frukter)
2 1/2 dl vatten
1/2 dl honung
2 msk rapsolja
Blanda vatten med olja och honung.
Blanda de övriga ingredienserna, utom russinen och gojibären. Häll i honungsvattnet och blanda runt. Häll blandningen på en bakplåtsbeklädd plåt och sätt in i ugnen på 200 grader. Muslin ska vara inne i ugnen i ca. 30 minuter, men var femte minut måste det röras om i blandningen så den inte bränns.
Ta sedan ut och låt svalna. När muslin kallnat ska de torkade blåbären blandas i.
Visningar: 259
Inlagt 2013-03-31 21:26:51

