Receptbeskrivning

Sockersaltad lax med dillstuvad potatis

Ingredienser för
4 lax
900 g potatis
1 tsk socker
1 tsk salt
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 msk dill
salt och peppar
50 g sugarsnaps
1 citron


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tina laxen. Sätt ugnen på 150ËšC. Skala och skär potatisen i tärningar. Koka dem i saltat vatten tills den är mjuk. Blanda socker och salt. Vänd laxen i blandningen och lägg den i en ugnssäker form. Sätt in laxen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills innertemperaturen är 56ËšC. Smält matfettet i en stor kastrull. Vispa i mjölet och rör i mjölken lite i taget. Låt sjuda under omrörning i någon minut. Rör i dillen och smaka av med salt och peppar. Häll av potatisen och vänd ner den i såsen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten några minuter. Skär citronen i klyftor. Servera laxen med sockerärterna, citronklyftorna och den stuvade potatisen. För alla Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut mjölet mot majsmjöl.
Gör laktosfri: Använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfet. Byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Visningar: 511
Inlagt 2013-04-01 07:59:04