Receptbeskrivning
Helstekt fläskfilé i rosepepparsås
Ingredienser
för
600 g fläskfilé
1 tsk salt o peppar
2 msk vetejöl
2 msk smör
1 st gul lök
3 dl hett vatten
2 msk konsentrerad kalvfond
1 tsk salt o peppar
2 msk vetejöl
2 msk smör
1 st gul lök
3 dl hett vatten
2 msk konsentrerad kalvfond
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Putsa köttet och bryn det runt om i het panna.
3. Salta och peppra och sätt köttet i ugnen i 20 - 30 minuter beroende på filéns tjocklek.
4. Hacka löken fint och fräs i smör.
5. Pudra över vetemjölet och späd under omrörning med hett vatten.
6. Tillsätt kalvfond, tomatpuré och grädde, koka upp och låt sedan sjuda sakta utan lock i ca 5 minuter.
7. Krossa rosepepparkornen lite grann och rör ner dem i såsen.
8. Smaka av med salt och möjligen lite peppar.
9. Ta ut köttet och låt det vila några minuter innan det skärs upp.
10. Ta vara på ev sky och häll den i såsen. Serveringsförslag: Ris eller pasta, Pommes eller annan råstekt potatis
2. Putsa köttet och bryn det runt om i het panna.
3. Salta och peppra och sätt köttet i ugnen i 20 - 30 minuter beroende på filéns tjocklek.
4. Hacka löken fint och fräs i smör.
5. Pudra över vetemjölet och späd under omrörning med hett vatten.
6. Tillsätt kalvfond, tomatpuré och grädde, koka upp och låt sedan sjuda sakta utan lock i ca 5 minuter.
7. Krossa rosepepparkornen lite grann och rör ner dem i såsen.
8. Smaka av med salt och möjligen lite peppar.
9. Ta ut köttet och låt det vila några minuter innan det skärs upp.
10. Ta vara på ev sky och häll den i såsen. Serveringsförslag: Ris eller pasta, Pommes eller annan råstekt potatis
Visningar: 491
Inlagt 2013-04-01 08:20:59

