Receptbeskrivning
Asiatisk ugnsomelett
Ingredienser
för
0.5 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
500 g wokgrönsaker
1 msk matolja
2 msk riven, färsk ingefära
1 tsk salt och peppar
2 krm peppar
8 st ägg
3 msk tomatpuré
1 msk sambal oelek
2 dl matlagningsyoghurt
65 g babyspenat
turkisk ypghurt blandad med sweet chili
2 st vitlöksklyftor
500 g wokgrönsaker
1 msk matolja
2 msk riven, färsk ingefära
1 tsk salt och peppar
2 krm peppar
8 st ägg
3 msk tomatpuré
1 msk sambal oelek
2 dl matlagningsyoghurt
65 g babyspenat
Till servering
kyckling eller lax turkisk ypghurt blandad med sweet chili
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.
Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och riv vitlöken. Tina grönsakerna i en stekpanna. När de börjar bli torra, tillsätt då olja, purjo, vitlök och ingefära och stek några minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem. Rör ner tomatpuré, sambal oelek, matlagningsyoghurt, salt och peppar. Häll smeten på grönsakerna. Blanda ner spenaten. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
Täck formen med folie mot slutet om omeletten blir för mörk.
Till servering:
Servera omeletten med kyckling eller lax, gärna med gräddfil blandat med sweet chili.
Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och riv vitlöken. Tina grönsakerna i en stekpanna. När de börjar bli torra, tillsätt då olja, purjo, vitlök och ingefära och stek några minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem. Rör ner tomatpuré, sambal oelek, matlagningsyoghurt, salt och peppar. Häll smeten på grönsakerna. Blanda ner spenaten. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
Täck formen med folie mot slutet om omeletten blir för mörk.
Till servering:
Servera omeletten med kyckling eller lax, gärna med gräddfil blandat med sweet chili.
Visningar: 276
Inlagt 2013-08-29 17:28:45

