Receptbeskrivning

Kycklinggryta med risonipilaff

Ingredienser för
1 st gul lök
600 g strimlad kycklinglårfilé
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
1.5 dl crème fraiche (med paprika och chili)
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
risonipilaff
1 msk olja
3 dl risoni
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
500 g grönsaksblandning med bönor


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skala och finhacka löken.

Risonipilaff: Bryn hälften av löken i oljan i en kastrull. Tillsätt risoni och buljong, koka enligt anvisningen på förpackningen. När ca 5 minuter återstår av koktiden tillsätts grönsakerna.

Bryn kycklingen och resten av löken i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche med buljongen och häll på kycklingen. Sjud ca 8 minuter.

Servera kycklingen med sås och risonipilaff.

Visningar: 325
Inlagt 2013-08-29 19:25:26