Receptbeskrivning
Kycklinggryta med risonipilaff
Ingredienser
för
1 st gul lök
600 g strimlad kycklinglårfilé
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
1.5 dl crème fraiche (med paprika och chili)
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 dl risoni
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
500 g grönsaksblandning med bönor
600 g strimlad kycklinglårfilé
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
1.5 dl crème fraiche (med paprika och chili)
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
risonipilaff
1 msk olja 3 dl risoni
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
500 g grönsaksblandning med bönor
Beskrivning
Skala och finhacka löken.
Risonipilaff: Bryn hälften av löken i oljan i en kastrull. Tillsätt risoni och buljong, koka enligt anvisningen på förpackningen. När ca 5 minuter återstår av koktiden tillsätts grönsakerna.
Bryn kycklingen och resten av löken i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche med buljongen och häll på kycklingen. Sjud ca 8 minuter.
Servera kycklingen med sås och risonipilaff.
Risonipilaff: Bryn hälften av löken i oljan i en kastrull. Tillsätt risoni och buljong, koka enligt anvisningen på förpackningen. När ca 5 minuter återstår av koktiden tillsätts grönsakerna.
Bryn kycklingen och resten av löken i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche med buljongen och häll på kycklingen. Sjud ca 8 minuter.
Servera kycklingen med sås och risonipilaff.
Visningar: 581
Inlagt 2013-08-29 17:25:26

