Receptbeskrivning
Smält kladdkaka
P D via Tasteline.com
Ingredienser
för
100 g choklad
100 g smör (eller margarin)
2 st ägg
1 dl socker
0.5 dl mjöl
smör till att smörja formarna
100 g smör (eller margarin)
2 st ägg
1 dl socker
0.5 dl mjöl
smör till att smörja formarna
Beskrivning
4 portionsformar
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält chokladen i ett vattenbad, skär smöret i kuber och låt det
smälta i den varma chokladen. Ställ detta att svalna.
3. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, sikta i mjölet. Rör sist i den
smälta chokladen.
4. Smöra fyra små portionsformar ordentligt och fördela smeten.
Grädda i 10 minuter för en riktigt lös kaka och i 13 minuter för en lite
mer fast.
Recept: Linnea Seidel
Foto: Katja Kristoferson
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält chokladen i ett vattenbad, skär smöret i kuber och låt det
smälta i den varma chokladen. Ställ detta att svalna.
3. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, sikta i mjölet. Rör sist i den
smälta chokladen.
4. Smöra fyra små portionsformar ordentligt och fördela smeten.
Grädda i 10 minuter för en riktigt lös kaka och i 13 minuter för en lite
mer fast.
Recept: Linnea Seidel
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 508
Inlagt 2012-01-19 16:51:55

