Receptbeskrivning

Smält kladdkaka

Ingredienser för
100 g choklad
100 g smör (eller margarin)
2 st ägg
1 dl socker
0.5 dl mjöl
smör till att smörja formarna


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
4 portionsformar

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält chokladen i ett vattenbad, skär smöret i kuber och låt det
smälta i den varma chokladen. Ställ detta att svalna.
3. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, sikta i mjölet. Rör sist i den
smälta chokladen.
4. Smöra fyra små portionsformar ordentligt och fördela smeten.
Grädda i 10 minuter för en riktigt lös kaka och i 13 minuter för en lite
mer fast.

Recept: Linnea Seidel
Foto: Katja Kristoferson

Visningar: 428
Inlagt 2012-01-19 17:51:55