Receptbeskrivning

Rostad potatissallad

M F via Ica.se
Ingredienser för
2 kg delikatesspotatis
4 salladslökar
1 knippe rädisor
2 buntar grön sparris (à 125 g)
3/4 dl skuren gräslök
0.5 dl grovhackad persilja
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
dressing
1 dl olivolja
2 msk vatten
2 msk vinäger
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Dagen före festen: Blanda samman dressingen. Strimla salladslöken och skiva rädisorna. Skala och koka sparrisen 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och kyl genast i kallt vatten så den behåller sin gröna färg. Dela sparrisen på längden. Tidigt på festdagen: Sätt ugnen på 225°C. Picka potatisen, dela stora i halvor. Lägg i en långpanna. Ringla över oljan. Vänd runt. Strö över flingsaltet. Stek i ca 30 minuter mitt i ugnen. Låt stå framme. 3 timmar före servering: Blanda potatis, lök, rädisor, sparris, gräslök och persilja. Häll över dressingen. För alla Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 239
Inlagt 2013-04-13 18:15:40