Receptbeskrivning
Sticky Rice med Mango
P D via Tasteline.com
Ingredienser
för
Beskrivning
Här kommer receptet på .
Titta gärna också på mina matsidor om ris.
Khauw Neow Ma-Muang
Sticky Rice med Mango
500 gr Sticky Rice, blötlagt over natten i vatten som täcker
2 - 4 st Färska mogna Mangos
1 st Bananlöv, för dekoration
SÃ¥s # 1:
250 ml kokosnöts kräm (tjock, som vispgrädde)
125 ml socker, vanligt vitt
1 nypa salt
SÃ¥s # 2
250 ml kokosnöts kräm (tjock, som vispgrädde)
125 ml socker, vanligt vitt
1 msk sesamfrön, torr rostade
1. Häll bort risvattnet från det blötlagda riset. Lägg en muslins duk
på gallret i en ångkokare, så att riset inte faller igenom. Ångkoka på stark värme i ca 15 minuter.
2. Under tiden, blanda ihop ingredienserna till Sås # 1. När riset är färdig ångat, blanda riset med Sås # 1 i en skål; riset skall vara hett.
3. Skala mangon fösiktigt, så du inte skadar fruktköttet, det oxiderar mycket snabbare då., Ta bort kärnan och skiva i ca 1 cm skivor. TIPS: Om du inte kan servera direkt, pensla LITE lime eller citron juice över frukt köttet, det hjälper mot oxidation.
4. Skär till banan bladet snyggt och placera på ett uppläggnings fat. Sticky rice och mangon ovanpå.
5. Kombinera ingredienserna för Sås # 2. Servera såsen antingen i en skål vid sidan om eller, som i Thailand, ringla såsen över sticky riset. Garnera med lite extra sesame frön och kanske en orchide´ eller snygg blomma.
Med Kulinariska Hälsningar från Leendets Land,
Chris(ter)
Titta gärna också på mina matsidor om ris.
Khauw Neow Ma-Muang
Sticky Rice med Mango
500 gr Sticky Rice, blötlagt over natten i vatten som täcker
2 - 4 st Färska mogna Mangos
1 st Bananlöv, för dekoration
SÃ¥s # 1:
250 ml kokosnöts kräm (tjock, som vispgrädde)
125 ml socker, vanligt vitt
1 nypa salt
SÃ¥s # 2
250 ml kokosnöts kräm (tjock, som vispgrädde)
125 ml socker, vanligt vitt
1 msk sesamfrön, torr rostade
1. Häll bort risvattnet från det blötlagda riset. Lägg en muslins duk
på gallret i en ångkokare, så att riset inte faller igenom. Ångkoka på stark värme i ca 15 minuter.
2. Under tiden, blanda ihop ingredienserna till Sås # 1. När riset är färdig ångat, blanda riset med Sås # 1 i en skål; riset skall vara hett.
3. Skala mangon fösiktigt, så du inte skadar fruktköttet, det oxiderar mycket snabbare då., Ta bort kärnan och skiva i ca 1 cm skivor. TIPS: Om du inte kan servera direkt, pensla LITE lime eller citron juice över frukt köttet, det hjälper mot oxidation.
4. Skär till banan bladet snyggt och placera på ett uppläggnings fat. Sticky rice och mangon ovanpå.
5. Kombinera ingredienserna för Sås # 2. Servera såsen antingen i en skål vid sidan om eller, som i Thailand, ringla såsen över sticky riset. Garnera med lite extra sesame frön och kanske en orchide´ eller snygg blomma.
Med Kulinariska Hälsningar från Leendets Land,
Chris(ter)
Visningar: 340
Inlagt 2012-01-19 17:02:29

