Receptbeskrivning

Pappa al pomodoro

Ingredienser för
2 st tetror krossade tomater, á 500 g
3 st tomater, färska
3 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning eller 1 kapsel fond
1 tsk strösocker
6 msk olivolja
några kvistar basilika
några kvistar oregano
3 dagsgammalt vitt bröd utan kanter
2 st vitlöksklyftor
flingalt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
färskriven parmesanost
0.5 kruka basilika


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Klyfta eller grovhacka tomaterna och lägg i en kastrull tillsammans med tomatkrosset, buljong, vatten, socker, 2 msk av oljan, några kvistar basilika och oregano.
2. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
3. Låt det hela koka upp och sedan sjuda under lock i 30 minuter.
4. Stek/rosta brödskivorna på båda sidor i resten av oljan i en stekpanna.
5. Pressa över vitlöksklyftorna.
6. Dela brödskivorna i bitar, ca 2x2 centimeter.
7. Tillsätt bitarna till soppan.
8. Låt sjuda ytterligare 5 minuter tills brödet "sugits" upp.
9. Grovhacka basilikabladen och tillsätt till soppan.
10. Smaka av och servera med riven parmesanost.

Visningar: 275
Inlagt 2013-04-02 17:56:59