Receptbeskrivning
			
			
			
			Pappa al pomodoro
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							2 st tetror krossade tomater, á 500 g 
3 st tomater, färska
3 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning eller 1 kapsel fond
1 tsk strösocker
6 msk olivolja
några kvistar basilika
några kvistar oregano
3 dagsgammalt vitt bröd utan kanter
2 st vitlöksklyftor
flingalt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
färskriven parmesanost
0.5 kruka basilika
						
					3 st tomater, färska
3 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning eller 1 kapsel fond
1 tsk strösocker
6 msk olivolja
några kvistar basilika
några kvistar oregano
3 dagsgammalt vitt bröd utan kanter
2 st vitlöksklyftor
flingalt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
färskriven parmesanost
0.5 kruka basilika
Beskrivning
					
						1. Klyfta eller grovhacka tomaterna och lägg i en kastrull tillsammans med tomatkrosset, buljong, vatten, socker, 2 msk av oljan, några kvistar basilika och oregano. 
2. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
3. LÃ¥t det hela koka upp och sedan sjuda under lock i 30 minuter.
4. Stek/rosta brödskivorna på båda sidor i resten av oljan i en stekpanna.
5. Pressa över vitlöksklyftorna.
6. Dela brödskivorna i bitar, ca 2x2 centimeter.
7. Tillsätt bitarna till soppan.
8. Låt sjuda ytterligare 5 minuter tills brödet "sugits" upp.
9. Grovhacka basilikabladen och tillsätt till soppan.
10. Smaka av och servera med riven parmesanost.
					
										2. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
3. LÃ¥t det hela koka upp och sedan sjuda under lock i 30 minuter.
4. Stek/rosta brödskivorna på båda sidor i resten av oljan i en stekpanna.
5. Pressa över vitlöksklyftorna.
6. Dela brödskivorna i bitar, ca 2x2 centimeter.
7. Tillsätt bitarna till soppan.
8. Låt sjuda ytterligare 5 minuter tills brödet "sugits" upp.
9. Grovhacka basilikabladen och tillsätt till soppan.
10. Smaka av och servera med riven parmesanost.
Visningar: 595
Inlagt 2013-04-02 15:56:59
				
					
			




.jpg)
  0 min