Receptbeskrivning

Köttgryta med tomat

Ingredienser för
10 potatisar
4 morötter
500 g grytbitar
0.5 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 krossade tomater
1 dl grädde
sallad
bröd


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Skala och skär potatis och morötter i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Bryn köttet i margarinet. Krydda med salt och peppar.
Häll på krossade tomater och grädde. Låt puttra under lock, ca 15 minuter.
Låt potatis och morötter rinna av och pressa igenom potatispress.
Servera grytan med morotspotatisen, blandad sallad och bröd.

För alla
Innehåller mjölk och laktos.
Gör mjölk och laktosfri: grädden kan ersättas med havre- eller sojabaserad grädde. Stek köttet i mjölkfritt margarin.

Visningar: 431
Inlagt 2012-01-20 05:55:50