Receptbeskrivning

Kryddstark lime- och mandelfisk i ugn

Ingredienser för
350 g hällefiléer, eller annan vit fisk
1 st lime
2 msk sötmandel, flagad, eller solrosfrön
1 krm salt
1 msk olivolja
0.5 st citron
0.5 dl persilja, finhackad
0.5 dl koriander, finhackad färsk
0.5 tsk salt
0.5 tsk paprikapulver
0.5 tsk spiskummin, mald
0.5 tsk sambal oelek
150 g potatis, kokt, per portion
1 st grönsallad


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen. Skölj fisken i kallt vatten och klappa den torr med hushållspapper. Skär några snitt i fiskfiléerna. Lägg dem i en ugnssäker form och gnid in kryddblandningen i fisken, täck med plastfolie. Låt marinera i kylen i minst 30 min eller upp till 8 timmar.
2. Sätt ugnen på 200°. Skiva limen och lägg runt fisken. Strö över mandel och salt. Stek fisken mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt eller pressad potatis och grönsallad.

Visningar: 337
Inlagt 2013-04-04 21:07:26