Receptbeskrivning

Helstekt kotlett med kryddtäcke

Ingredienser för
1 kg benfri fläskkotlett i bit
kalvfond
1 knippe hackad persilja
1 st citron, rivet skal
kruka finskuren färsk timjan
1 st vitlöksklyftor, finhackade
salt
peppar
4 msk ströbröd
6 msk olja
8 st mindre, halverade potatisar
2 msk olivolja
2 st stekpåsar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blanda ingredienserna till kryddtäcket (persilja, citronskal, timjan, vitlök, sal, peppar, ströbröd, olja). Rulla in köttet runtom. Lägg köttet i en stekpåse. Förslut och klipp ett hål i påsen på ovansidan. Placera påsen i en långpanna.

2. Häll olja till potatisen i en stekpåse. Blanda ner potatisen och saltet och förslut potatishalvorna så de blir glansiga runt om. Förslut, klipp hål i påsen och placera bredvid köttet. Sätt in mitt i ugn 175 grader 1 timme.

3. Klipp upp påsarna. Låt skyn från köttet rinna ner i en liten panna. Späd ev med lite fond och vatten. Koka upp. Skär köttet i tunna skivor och servera.

Matmagasinet 2/2 2007

Visningar: 483
Inlagt 2013-04-03 16:19:20