Receptbeskrivning
Currygryta med kryddmarinerat fläskkött
Ingredienser
för
1 tsk hel svartpeppar
2 tsk fänkålsfrön
1 tsk hel koriander
2 tsk hel spiskummin
olivolja
1 gul lök grovhackad
3 vitlöksklyftor finhackade
1 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 tsk kanel
2 tsk curry
dl vitvinsvinäger
700 g fläskkarré i bit
2 rödlökar finhackade
1 burk krossade tomater
1 röd paprika
2 tsk socker
1 burk kikärtor (400 g)
3 dl kycklingbuljong ca
2 tsk fänkålsfrön
1 tsk hel koriander
2 tsk hel spiskummin
olivolja
1 gul lök grovhackad
3 vitlöksklyftor finhackade
1 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 tsk kanel
2 tsk curry
dl vitvinsvinäger
700 g fläskkarré i bit
2 rödlökar finhackade
1 burk krossade tomater
1 röd paprika
2 tsk socker
1 burk kikärtor (400 g)
3 dl kycklingbuljong ca
Beskrivning
Hetta upp en stekpanna. Rosta pepparkorn, fänkålsfrön, koriander och spiskummin tills det börjar dofta. Lägg åt sidan.
Hetta upp lite olja i pannan och mjukstek gul lök och vitlök. Tillsätt chilipulver, gurkmeja, paprikapulver, kanel och curry. Fräs ytterligare någon minut.
Mixa löken tillsammans med de rostade kryddorna och vinäger.
Skär köttet i kuber och lägg i en bunke. Häll på lökpastan och gnid in ordentligt i köttet. Låt stå i 20 min.
Hetta upp olja i en ugnsfast gryta. Tillsätt köttet i omgångar och låt det brynas under omrörning. Häll i rödlöken och låt den fräsa med tills den börjar få färg.
Tillsätt tomater, paprika och socker. Låt puttra i ytterligare 10 min tills tomaterna kokat in.
Tillsätt avrunna kikärter och buljong så att det täcker. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Sätt på locket och ställ in i ugnen på 150 grader i ca 1½ timme eller tills köttet är riktigt mört och såsen tjocknat lite.
Servera med ris, sallad och yoghurtsås.
Hetta upp lite olja i pannan och mjukstek gul lök och vitlök. Tillsätt chilipulver, gurkmeja, paprikapulver, kanel och curry. Fräs ytterligare någon minut.
Mixa löken tillsammans med de rostade kryddorna och vinäger.
Skär köttet i kuber och lägg i en bunke. Häll på lökpastan och gnid in ordentligt i köttet. Låt stå i 20 min.
Hetta upp olja i en ugnsfast gryta. Tillsätt köttet i omgångar och låt det brynas under omrörning. Häll i rödlöken och låt den fräsa med tills den börjar få färg.
Tillsätt tomater, paprika och socker. Låt puttra i ytterligare 10 min tills tomaterna kokat in.
Tillsätt avrunna kikärter och buljong så att det täcker. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Sätt på locket och ställ in i ugnen på 150 grader i ca 1½ timme eller tills köttet är riktigt mört och såsen tjocknat lite.
Servera med ris, sallad och yoghurtsås.
Visningar: 471
Inlagt 2013-04-03 16:22:57