Receptbeskrivning

BiffWellington med svampfyllning

Ingredienser för
svampfyllning
3 st schalottenlök finhackade
300 g skogschampinjoner
smör till stekning
2 dl grädde
1 krm salt
1 krm vitpeppar
biff wellington
1 kg oxfile
2 krm salt
2 krm peppar
6 st parmaskinka
2 st smördeg
1 st ägg till pensling
madeirasås
4 dl maderia
0.5 dl balsamicvinäger
2 tsk soya
2 tsk farinsocker
2 st scharlottenlök tunt skivade
1 krm vitpeppar
1 msk olivolja till att spräcka såsen


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Madeirasås
Koka ner allt förutom olivoljan, tills det blir simmigt, montera sedan ner olivoljan vid servering, genom att landa oljan först i en sked och sedan ner i såsen. Svampfyllning
1. Finrum svampen och löken.
2. Bryn svampröran i smör och låt vätskan koka in, tillsätts grädden.
3. Låt koka till massan känns krämig.
4. Smaksätt med salt och peppar och låt svalna. Biff Wellington
1. Sätt ugnen på 230 grader.
2. Salta och peppra oxfilen och bryn den hastigt i stekpanna och låt svalna.
3. Lägg ut plastfolie och lägg skinkan omlottknyta på plasten.
4. Bred på smörfyllningen på skinkan och placera oxfilen i mitten.
5. Lägg ut smördegen.
6. Rulla ut köttet ur plasten och placera den i mitten av smördegen.
7. Rulla ihop och nyp ihop kanterna.
8. Limma med ägg.
9. Skär ett par diagonala små snitt i toppen av degen så att ångan kan pysa ut.
10. I med köttermometer (57) och ställ in den i mitten av ugnen.
11. Sänk värmen efter 10 min till 160 grader.

Visningar: 533
Inlagt 2013-04-03 16:25:13