Receptbeskrivning

räkrisotto

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Räkrisotto:

500 g räkor med skal
2 Schalottenlökar
1 tärning hönsbuljong
4 dl varmt vatten
smör
2 dl risottoris, till exempel arborio
2 dl vitt vin
2 msk färskriven pepparrot
1dl hackad dill

1. Skala räkorna. Skala och hacka löken. Lös
upp buljongen i det varma vattnet.
2. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt riset
och låt fräsa med en liten stund under omrör-
ning.
3. Häll på vinet och låt det nästan koka in.
Späd sedan med buljongen, lite i taget, och
låt koka in vartefter. Rör om regelbundet.
Koka tills riset är krämigt, men fortfarande
har en fast kärna, cirka 20 minuter.
4. Ta från värmen. Blanda i 2 matskedar
smör, pepparrot, dill och räkor. Späd eventu-
ellt med mer vatten, risotton ska vara krämig.
Servera risotton nylagad

Visningar: 138
Inlagt 2013-08-27 16:25:20